Terug
Gepubliceerd op 19/02/2021

2021_GR_00079 - Ten verzoeke van Open Vld: Ganzendries Kieldrecht : 11 extra appartementen - Advies

Gemeenteraad
di 23/02/2021 - 19:30 schouwburgzaal Ter Vesten
Datum beslissing:
2021_GR_00079 - Ten verzoeke van Open Vld: Ganzendries Kieldrecht : 11 extra appartementen - Advies 2021_GR_00079 - Ten verzoeke van Open Vld: Ganzendries Kieldrecht : 11 extra appartementen - Advies

Motivering

Inhoudelijke toelichting

Aan de Ganzendries in Kieldrecht zullen binnenkort nog 11 appartementen gebouwd worden.   De verkeersproblematiek in deze buurt is reeds vroeger uitgebreid aangekaart door ons.

Gezien er vaak , gemiddeld twee wagens per gezin in bezit zijn, zullen veel van deze nieuwe bewoners hun tweede wagen moeten parkeren op de rijbaan voor de woningen, wat voor nog meer (parkeer) problemen zal zorgen.

Aan de Ganzendries wordt heel vaak te snel gereden, ook dit werd reeds eerder door ons gemeld.  Nog meer verkeer in deze hoek van de gemeente zal de toestand niet verbeteren.

Daarom vragen wij nogmaals en met aandrang en met de nieuwe bouwplannen in het achterhoofd, dat er dringend een verkeersdeskundige wordt aangesteld om deze zeer onveilige verkeerssituatie op dit punt in Kieldrecht aan te pakken en oplossingen te zoeken waar iedereen zich in kan vinden.Juridische grond

huishoudelijk reglement gemeenteraad

Besluit

De gemeenteraad beslist:

Artikel 1

op verzoek van Open Vld volgend punt te behandelen: Ganzendries Kieldrecht : 11 extra appartementen.