Terug
Gepubliceerd op 19/02/2021

2021_GR_00080 - Ten verzoeke van Open Vld: mobiliteit in de gemeente. - Advies

Gemeenteraad
di 23/02/2021 - 19:30 schouwburgzaal Ter Vesten
Datum beslissing:
2021_GR_00080 - Ten verzoeke van Open Vld: mobiliteit in de gemeente. - Advies 2021_GR_00080 - Ten verzoeke van Open Vld: mobiliteit in de gemeente. - Advies

Motivering

Inhoudelijke toelichting

Omleiding in verband met de werken aan de Verrebroekstraat

Sedert ruim twee weken reeds is de Verrebroekstraat in beide rijrichtingen afgesloten voor alle verkeer, dit vooral voor de veiligheid van de werklui.  Op zich een terechte maatregel, maar dan hadden wij toch verwacht dat de omleiding beter voorbereid zou geweest zijn.

Kleine ingrepen die toch noodzakelijk zijn zoals :

  • Een parkeerverbod invoeren in de Sint Laurentiusstraat, zodat twee vrachtwagens elkaar op een veilige manier kunnen passeren, veilig ook voor fietsers en voetgangers.
  • Het parkeerverbod zou ook de bewoners toelaten op een veilige manier hun woning te verlaten, of binnen te gaan het voetpad is maar enkele dals   breed !
  • De groenstroken aan de Ruiter had men moeten verharden, nu is alles kapotgereden en moet ook weer hersteld worden, hoe gaat men deze herstellen en zal dit kort na de normalisering van de verkeerssituatie kunnen gebeuren ?
  • Er werd ook geen rekening gehouden met mogelijke interventies van de hulpdiensten.   Met deze omleiding gaat kostbare tijd verloren om ter plaatse te kunnen komen.

BESLUIT :

Met de komende definitieve werken in het verschiet kan men hieruit lessen trekken :

  • Betere voorbereidingen voor de omleidingen
  • Slechts één rijrichting per keer herstellen, zodat Verrebroek en Kieldrecht bereikbaar blijven voor alle verkeer
  • Rekening houden met mogelijke interventies van de hulpdiensten

 

De vorige gemeenteraad heb ik gevraagd om de spoorvorming aan de wegen in de polder aan te pakken.  Er werd mij gezegd dat dit zou gebeuren in overleg met de polder.

Wat is er in deze misgegaan, wat zou de taak van de polder hierin zijn ?  Er is nog niks aan deze situatie gedaan.  Juridische grond

huishoudelijk reglement gemeenteraad

Besluit

De gemeenteraad beslist:

Artikel 1

op verzoek van Open Vld volgend punt te behandelen: mobiliteit in de gemeente.